ΤΕΣΤ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ(COVID-19) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Σε τεστ ανίχνευσης Κορονοϊού υποβλήθηκαν σήμερα οι εργαζόμενοι του Δήμου Πύλου-Νέστορος, μετά από απόφαση του Δημάρχου Παναγιώτη Καρβέλα, σε συνεργασία με τον Ιατρό του Δήμου και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας.

Η διενέργεια των προληπτικών τεστ γίνεται μετά από την επιβεβαίωση κρούσματος σε υπάλληλο, η οποία εργάζεται στην Δ.Ε. Νέστορος και έχει παρουσιάσει ελαφρά συμπτώματα της νόσου. Κατόπιν αυτού, σήμερα στο κεντρικό Δημαρχείο, στην Πύλο υποβλήθηκαν σε τεστ 80 εργαζόμενοι, στο πλαίσιο της διαδικασίας που υπαγορεύουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ. Η διενέργεια των δωρεάν προληπτικών τεστ, για όλους τους εργαζόμενους, υλοποιείται στο πλαίσιο προάσπισης της υγείας και της ασφαλούς λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου, μέσω της πρόληψης και του περιορισμού εξάπλωσης του ιού.

Το αποτέλεσμα της διενέργειας του τεστ θα παραδίδεται μόνο στον εργαζόμενο, σε περίπτωση που κάποιος είναι θετικός και παράλληλα θα ενημερώνεται ο Δήμος, προκειμένου να προβεί στις αναγκαίες ενέργειες (διαδικασία ιχνηλάτησης – απολυμάνσεις κ.λπ).

Τέλος, όσoν αφορά στην ανάρτηση του τέως Δημάρχου Πύλου-Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, για δήθεν εντολή του νυν Δημάρχου να υποβληθούν σε τεστ οι εργαζόμενοι της Δ.Ε. Νέστορος ιδίοις εξόδοις, ο Δήμαρχος Παναγιώτης Καρβέλας δήλωσε: “ Πραγματικά λυπάμαι, διότι ο απερχόμενος Δήμαρχος και Γ.Γ.  της ΚΕΔΕ, για μια ακόμη φορά αποδεικνύει περίτρανα, ότι το μόνο δυστυχώς που έμαθε από την ενασχόλησή του με την τοπική αυτοδιοίκηση είναι η διαστρέβλωση της αλήθειας και η δημιουργία πολιτικών αντιπαραθέσεων. Ευτυχώς όμως, τα πραγματικά γεγονότα αποδεικνύουν το αντίθετο, με τους δημότες μας να έχουν και γνώση και κρίση, εμπιστευόμενοι τη Δημοτική Αρχή. Ο κ. Καφαντάρης μετά από σειρά ετών ενασχόλησης με τα κοινά, όφειλε να γνωρίζει με ποιο τρόπο ασκείται η ορθή διοίκηση, σε συνεργασία κάθε φορά με τους ειδικούς, ώστε να λαμβάνονται αποφάσεις που βασίζονται στη νομοθεσία και την επιστημονική γνώση. Η παρούσα Δημοτική Αρχή αποδεικνύει συνεχώς, ότι βρίσκεται δίπλα στους υπαλλήλους της, όπως επιβάλλει η ηθική και η πολιτική μας βούληση.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print