ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ (4η ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022) Ο ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ – ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΕΙ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ

H 4η Απριλίου, που καθιερώθηκε το 2010 ως Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς, μας δίνει την ευκαιρία να σταθούμε με περίσκεψη και ευθύνη απέναντι στα αδέσποτα ζώα συντροφιάς. Δεν αρκεί πλέον η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση όλων μας για το θέμα. Χρειάζεται να ενεργοποιηθούμε και να επαγρυπνούμε ώστε να εξαλειφθεί η εγκατάλειψη και κάθε βίαιη συμπεριφορά  απέναντι στα ζώα και γιατί όχι να αναλάβουμε την υιοθεσία ενός αδέσποτου ζώου. Δεν είναι λίγοι οι πολίτες που εθελοντικά στέκονται δίπλα στα αδέσποτα και βοηθούν με οποιονδήποτε τρόπο προσφέροντας από τον πολύτιμο χρόνο τους.

Η Δημοτική Αρχή, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της και εκφράζοντας την επιθυμία της για έμπρακτη στήριξη του δικαιώματος των ζώων στη ζωή αλλά και την προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος, εκπονεί φέτος ενισχυμένο πρόγραμμα για την διαχείριση των αδέσποτων ζώων στα διοικητικά όρια του Δήμου Πύλου – Νέστορος, λαμβάνοντας υπόψη όλους τους κανόνες ευζωίας αναφορικά με την προστασία και την καλή μεταχείρισή τους.

Υπογράφηκα σήμερα συμβάσεις ύψους περίπου 20.000,00€ για το 2022, μεταξύ του Δήμου  Πύλου – Νέστορος με τους κτηνιάτρους κ. Ζάλιαρη Αναστάσιο και κ. Διαμαντόπουλο Μιχάλη, σύμφωνα με τις οποίες σε αδέσποτα ζώα θα παρασχεθούν κτηνιατρικές υπηρεσίες

Στο πλαίσιο του προγράμματος υπογράφονται σήμερα συμβάσεις ύψους περίπου 20.000,00€ για το 2022, με τους κτηνιάτρους κ. Ζάλιαρη Αναστάσιο και κ. Διαμαντόπουλο Μιχάλη, σύμφωνα με τις οποίες σε αδέσποτα ζώα θα παρασχεθούν κτηνιατρικές υπηρεσίες.

Μνημόνιο Συνεργασίας βάσει της υπ’ αριθ. 120/2021 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου μεταξύ του Δημάρχου Πύλου – Νέστορος κ. Παναγιώτη Καρβέλα  και της προέδρου του Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας «+βιώνω» κ. Κατερίνας Πεζώνη

Υπεγράφη σήμερα και Μνημόνιο Συνεργασίας βάσει της υπ’ αριθ. 120/2021 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου μεταξύ του Δημάρχου Πύλου – Νέστορος κ. Παναγιώτη Καρβέλα  και της προέδρου του Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας «+βιώνω» κ. Κατερίνας Πεζώνη, επισφραγίζοντας την μέχρι σήμερα εποικοδομητική συνεργασία κι από κοινού προσπάθεια του Δήμου Πύλου – Νέστορος και του Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας για την διαχείριση των αδέσποτων ζώων.

Αξίζει να σημειωθεί πως η εποικοδομητική συνεργασία με το Φιλοζωικό Όμιλο Καλαμάτας έχει ξεκινήσει αρκετά χρόνια τώρα με συμβάσεις που πραγματοποιεί ο Δήμος  Πύλου – Νέστορος με τις οποίες γίνονταν εργασίες περισυλλογής, στείρωσης, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και επανένταξης ή υιοθεσίας σε αδέσποτα ζώα.

Πολύτιμοι αρωγοί  στο έργο αυτό είναι εθελοντές, όπως  η κ. Γεωργία Τσορώνη, η κ. Ζωή Τσαφαρά, κ. Γρηγόριος Παγάνης, κ.α., οι οποίοι στέκονται δίπλα στα αδέσποτα και βοηθούν με οποιονδήποτε τρόπο προσφέροντας και συμμετέχοντας στην φροντίδα των αδέσποτων ζώων του Δήμου μας ποικιλοτρόπως.

Ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Η προσπάθεια του Δήμου μας για την ευζωία των αδέσποτων και την ομαλή συνύπαρξή τους με τον άνθρωπο, είναι επίμονη και ευελπιστούμε πως σύντομα, με τη συνεργασία του Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας, με άλλα φιλοζωικά σωματεία και οργανώσεις, αλλά και μεμονωμένους φιλόζωους της περιοχής θα είμαστε σε θέση να προσφέρουμε ακόμα καλύτερες υπηρεσίες συμβάλλοντας στην μείωση του αριθμού των αδέσποτων και στην καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσής τους.

Ο Δήμος Πύλου – Νέστορος μέσα από την Διεύθυνση Ανάπτυξης & Κοινωνικής Μέριμνας, τηρώντας τις νομοθετικές διατάξεις για την ευζωία και προστασία των αδέσποτων ζώων μας ως μέγιστο δείγμα του πολιτισμού μας, είναι μαζί με τους πολίτες σε αυτή την προσπάθεια για μια άλλη προσέγγιση στη φροντίδα για τα αδέσποτα. Η 4η Απριλίου είναι η παγκόσμια ήμερα αδέσποτων ζώων συντροφιάς, εύχομαι να αποκτήσει κάθε αδέσποτο ένα σπίτι, μια αγκαλιά και να ευχαριστήσω θερμά όλους όσους συμβάλλουν στην επίτευξη του σκοπού αυτού.»

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print