ΒΡΑΔΙΑ ΓΕΜΑΤΗ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΕΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΠΥΛΟ

Ο Δήμος Πύλου-Νέστορος, γιόρτασε εχθές το Αυγουστιάτικο φεγγάρι με μια μοναδική συναυλία, με τίτλο “Ελλάδα τα φεγγάρια σου, τ΄ άστρα κι οι γειτονιές σου”, όπου το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει τις γνωστές σε όλους μας μελωδίες του πολυαγαπημένου συνθέτη, Θοδωρή Ξυδιά, κάτω από το φως του ολόγιομου φεγγαριού.

Στον αύλειο χώρο του Τσικλητηρίου, στην Πύλο, η Φωτεινή Σαββατιανού, η Κατερίνα Κουρεντζή και ο Γιάννης Λάρδης, τραγούδησαν τις ρομαντικές, νοσταλγικές μελωδίες του συνθέτη, καθώς και γνωστά τραγούδια άλλων καταξιωμένων Ελλήνων συνθετών, με τη συνοδεία αξιόλογων μουσικών, όπως ο Αιμίλιος Κούμανης στο Μπουζούκι, ο Νίκος Ασημάκης στην Κιθάρα, ο Χρήστος Κεχρής στο Μπάσο και ο Γιάννης Σταθόπουλος στο Μαντολίνο και στο Κλαρινέτο. Στο Πιάνο και στη διεύθυνση ορχήστρας ήταν ο Θοδωρής Ξυδιάς.

Το ταλέντο του μουσικοσυνθέτη να δημιουργεί εικόνες από τα παλιά και να τις ντύνει με τις υπέροχες μελωδίες του, ξεδιπλώθηκε για μία ακόμη φορά στη σκηνή και συγκίνησε το κοινό, το οποίο αναπόλησε τα νεανικά του χρόνια.

Ιδιαίτερα συγκινημένος δήλωσε ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, κ. Δημήτριος Καφαντάρης, ο οποίος προλογίζοντας τη χθεσινοβραδινή εκδήλωση, τόνισε τη σημαντικότητα του έργου του Θοδωρή Ξυδιά αλλά και τη θετική επιρροή του στους Πύλιους και όχι μόνο. Συγκινημένος επίσης δήλωσε και από τη μεριά του ο συνθέτης αναφέροντας σχετικά: « Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος που για μία ακόμα φορά μοιράστηκα με του παιδικούς μου φίλους και τους γνωστούς μου μια πολύ ωραία φεγγαρόλουστη Αυγουστιάτικη βραδιά».

Σημειώνεται ότι η συναυλία του Θοδωρή Ξυδιά, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει η Εφορία Εναλίων Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Πύλου-Νέστορος, με αφορμή τα Αυγουστιάτικα Φεγγάρια.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print