ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΥΛΟΥ

Το υπό κατασκευή κτίριο Βρεφονηπιακού Σταθμού στην πόλη της Πύλου είναι έργο προϋπολογισμού 1.374.000,00€, συνολικής επιφάνειας 791,40 μ­­2 και χρηματοδοτείται από πιστώσεις του ΕΣΠΑ (Ε.Π. Πελοποννήσου). Το κτίριο βρίσκεται σε οικόπεδο το οποίο συνορεύει στη βόρεια πλευρά του με οικόπεδο που φιλοξενεί σχολικό συγκρότημα με Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο.

Το κτήριο διαμορφώνεται σε δύο επίπεδα με ξεχωριστές εισόδους, όπου στο Ισόγειο δημιουργούνται Βρεφικό Τμήμα, αίθουσες ύπνου νηπίων, βοηθητικοί χώροι, συνολικού εμβαδού 288μ2 και στον Όροφο Νηπιακό Τμήμα, Τραπεζαρία, Λειτουργίες Διοίκησης και Υποστήριξης, συνολικού εμβαδού 540μ2.

Ο Βρεφονηπιακός Σταθμός προβλέπεται να διαθέτει διακριτό βρεφικό και νηπιακό τμήμα. Το βρεφικό τμήμα θα μπορεί να φιλοξενεί 10 βρέφη ηλικίας από 2 μηνών έως 18 μηνών και το νηπιακό τμήμα 50 νήπια ηλικίας από 1,5 ετών μέχρι την ηλικία εγγραφής τους στο δημοτικό σχολείο. Ο Σταθμός μπορεί επίσης να φιλοξενήσει νήπια με αναπηρία, καθώς έχουν ληφθεί υπόψη όλες οι απαραίτητες προδιαγραφές.

Ο Βρεφονηπιακός Σταθμός θα παρέχει συγκεκριμένες υπηρεσίες στα παιδιά που θα φιλοξενεί για ορισμένο χρονικό διάστημα της ημέρας και θα εξασφαλίζει τα ακόλουθα:

  • Υγιεινή και ασφαλή παραμονή, προσαρμοσμένη στις ανάγκες κάθε ηλικίας φιλοξενουμένων παιδιών.
  • Απασχόληση, διαπαιδαγώγηση, παιχνίδι, ψυχαγωγία, ανάπαυση, ψυχολογική βοήθεια ανάλογα με την ηλικία.
  • Μέριμνα για την ομαλή ψυχοσυναισθηματική και υγι­εινή ανάπτυξη των παιδιών και παροχή συμβουλευτικής ενημέρωσης και υποστήριξης στις οικογένειές τους.
  • Υγιεινή και επαρκή διατροφή με σωστή ποιοτική σύν­θεση.
  • Φροντίδα για την ατομική καθαριότητά τους, καθώς και την καθαριότητα των χώρων της Μονάδας.
  • Τακτική ιατρική παρακολούθηση.

Σύμφωνα με το ισχύον χρονοδιάγραμμα, το κτίριο προβλέπεται να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί στο τέλος του έτους 2018.

ΕΙΚΟΝΑ

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print