ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΜΠΑΡΚΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ

Ξεκίνησαν οι εργασίες ανακατασκευής του ιστορικού κτιρίου Μπάρκα στη Χώρα του Δήμου Πύλου-Νέστορος. Το έργο επισκέφθηκε νωρίς το πρωί ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης διαπιστώνοντας τη γρήγορη εξέλιξή του.

Η οικία Μπάρκα βρίσκεται δίπλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Χώρας και ο χρόνος κατασκευής του προσδιορίζεται στις αρχές του 1900. Το κτίριο στο οποίο αναφέρεται το προτεινόμενο έργο άνηκε στην οικογένεια Μπάρκα, απαλλοτριώθηκε από το ΥΠΠΟΤ και παραχωρήθηκε στο Δήμο Πύλου-Νέστορος, ώστε να στεγάσει λειτουργίες υποστηρικτικές του Μουσείου και του Δήμου.

Οι επεμβατικές εργασίες οι οποίες πραγματοποιούνται από το Δήμο Πύλου-Νέστορος σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου στοχεύουν στη δομική αποκατάσταση της κατασκευής και στην επαναχρησιμοποίηση του χώρου ως εκθετηρίου με θέμα την ελιά και το κρασί, καθώς και την επιρροή τους στη λαογραφία, την πολιτιστική και την αγροτική κληρονομιά της περιοχής της Μεσσηνίας.

«Ένα σημαντικό έργο πραγματοποιείται στον Δήμο μας, που θα δώσει νέα πνοή ανάπτυξης. Μέσα από αυτό η περιοχή μας επωφελείται της ανάδειξης του Μουσείου, της λαογραφικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της, με άμεση συνέπεια την αύξηση της επισκεψιμότητας στον τόπο μας» δήλωσε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print