ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΝΑΟΥ ΣΤΗ ΣΦΑΚΤΗΡΙΑ

Ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης του Ρωσικού Ναού του Αγίου Νικολάου στη νήσο Σφακτηρία, ο οποίος είχε υποστεί σοβαρές ζημιές από τις καιρικές συνθήκες των τελευταίων ετών.

Ήδη στην πρώτη φάση των εργασιών πραγματοποιήθηκαν οι καθαιρέσεις των κατεστραμμένων τμημάτων της σκεπής του Ναού, θα ακολουθήσει η υποστύλωση αυτής, καθώς και του μπαλκονιού επί της κυρίας εισόδου.

Κύριος του έργου είναι το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού Μόσχας (Κ.Ε.Π. Μόσχας), ενώ ο Δήμος Πύλου-Νέστοροςπαρέχει στους Ρώσους μηχανικούς και αναστηλωτές τον απαραίτητο μηχανολογικό εξοπλισμό, την καθημερινή μεταφορά τους στο νησί, καθώς και τη σίτιση τους. Τη διαμονή έχει αναλάβει η ΕΦΑ Μεσσηνίας.

Σημαντική είναι η δωρεά της ξυλείας για την αναστήλωση, από τον κ.  Κυρίλ Βλαντιμίροβιτς Γκρόμοβ και του κόστους του εκτελωνισμού της ξυλείας, από την Διευθύντρια του Κ.Ε.Π. Μόσχας κα Θεοδώρα Γιαννίτση.

Πρόκειται για εγχείρημα του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. και φίλων Ρώσων-Φιλελλήνων, με επικεφαλής τον Egor Borisovich Prokhorchuk, Αρχιτέκτονα, Κοσμήτορα της Σχολής Βιοϊατρικής Ιατρικής του ρωσικού Εθνικού Ερευνητικού Ιατρικού Πανεπιστημίου “N.I. Pirogov”, Διδάκτορα Βιολογικών Επιστημών, Καθηγητή του Κρατικού Πανεπιστημίου της Μόσχας Lomonosov.

Τέλος, να σημειωθεί ότι οι εργασίες συντήρησης του Ιερού Ναού τελούν υπό την έγκριση και ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, καθώς και της Ρωσικής Εκκλησίας.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print