ΥΠΕΓΡΑΦΗ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΣΥΓΓΡΟΥ ΜΕΘΩΝΗΣ»

Υπεγράφη η σύμβαση του έργου «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΣΥΓΓΡΟΥ ΜΕΘΩΝΗΣ», μεταξύ του Δημάρχου του Δήμου Πύλου- Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη και του αναδόχου του έργου Βασίλη Τρίγκα , προϋπολογισμού 260.000 ευρώ.

Το κτίριο Συγγρού αποτελεί σημείο αναφοράς της πόλης και πρόκειται να φιλοξενεί πολιτιστικά δρώμενα, καθώς και την οργάνωση αυτών. Οι εργασίες αφορούν στην επισκευή και αποκατάσταση του κτιρίου και του περιβάλλοντος χώρου, όπως επίσης την προμήθεια απαραίτητου για τη λειτουργία του εξοπλισμού.

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Πύλου-Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη έχουν κινητοποιηθεί φορείς και στελέχη, προκειμένου να ενταχθεί η αναβάθμιση του κτιρίου Συγγρού στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ και να προχωρήσει η υλοποίηση του έργου. Στον παρελθόν, ο Δήμαρχος έχει προσκαλέσει τον Υπουργό Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση, όπου συζήτησαν για τις προοπτικές του κτιρίου, προκειμένου να αναδειχθεί ο ιστορικός και πολιτιστικός χαρακτήρας του.

Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης σημείωσε τα εξής: « Είμαστε στην ευχάριστη θέση να προχωρήσουμε στη αναβάθμιση του διατηρητέου «Σχολείου Συγγρού» της Μεθώνης . Το κτίριο αυτό προσδοκούμε να γίνει κέντρο πολιτισμού, καθώς θα φιλοξενεί πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως αυτή του παραδοσιακού δρώμενου «Του Κουτρούλη ο Γάμος». Στόχος μας είναι η αξιοποίηση των ιστορικών κτιρίων του Δήμου μας που αναδεικνύουν και προβάλουν την πολιτιστική μας κληρονομιά.»

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print