ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Σε μια σημαντική συμφωνία προχώρησε, το πρωί της Παρασκευής, 14 Νοεμβρίου 2014, ο Δήμος Πύλου-Νέστορος, με το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων, το Μανιατάκειον Ίδρυμα, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και το Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πελοποννήσου.

Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Α΄ Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ, κ. Δημήτριος Καφαντάρης, συναντήθηκε με το Διευθυντή του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων, Δρ Γεώργιο Μπαουράκη, τον Πρόεδρο του Μανιατακείου Ιδρύματος, κ. Δημήτριο Μανιατάκη, τον Γενικό Διευθυντή του και εκπρόσωπο του Ιδρύματος «Καπετάν Βασίλης», κ. Ξενοφών Κάππα, και τον Πρύτανη-Πρόεδρο του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος. Πελοποννήσου, καθηγητή, κ. Δημήτριο Βελισσαρίου, στο Δημαρχείο, όπου υπογράφηκε Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ αυτών.

Η υπογραφή του συγκεκριμένου Πρωτοκόλλου στοχεύει στην επισφράγιση των ενεργειών δικτύωσης και διασύνδεσης των προαναφερόμενων οργανισμών και φορέων, με γνώμονα την προώθηση και ανάδειξη της Μεσογειακής Διατροφής, καθώς και την εκπόνηση πολιτιστικών και τουριστικών ανταλλαγών, συνδεδεμένων με την απόφαση της UNESCO, για την εγγραφή της Μεσογειακής Διατροφής στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας.

Ο Δήμος Πύλου-Νέστορος τιμώντας και υποστηρίζοντας έμπρακτα τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, μετά την παραπάνω απόφαση της UNESCOκαι την ανακήρυξη της Κορώνης σε Εμβληματική Κοινότητα, συνεχίζει τις στοχευόμενες δράσεις, με σκοπό την ανάδειξη των πολιτιστικών στοιχείων του τόπου μας και τη σύνδεσή αυτών με την κοινή κληρονομιά των λαών της Μεσογείου.

                                                                                                              

Σε δήλωσή του ο κ. Καφαντάρης ανέφερε τα εξής: «Ο στόχος μας είναι να επικεντρωθούμε στη σημασία της Μεσογειακής Διατροφής, την οποία πρέπει να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η προσπάθεια χρειάζεται να είναι συλλογική, ενώ κρίνεται απαραίτητη η συνεργασία όλων των φορέων για την εκπλήρωση του στόχου αυτού. Αισθάνομαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που σε αυτή την προσπάθεια συνοδοιπόροι μας θα είναι, το Μανιατάκειον Ίδρυμα, το Μ.Α.Ι.Χ., το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και το Α’Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου, καθώς ο κάθε φορέας, με βάση τις δικές του δυνατότητες και γνώσεις,  θα συνδράμει, ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Από τη μεριά του ο κ. Μανιατάκης δήλωσε: «Η σημερινή συνάντηση επισφραγίζει την αξιοσημείωτη προσπάθεια που πραγματοποιείται από όλους τους φορείς, η οποία στοχεύει στη διαφύλαξη και προώθηση της Μεσογειακής Διατροφής, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε στην αρχή, βαδίζουμε σταθερά και με σιγουριά προς την επίτευξη των στόχων μας»..

Εν συνεχεία ο κ.  Κάππας αναφερόμενος στη σημαντικότητα του συγκεκριμένου εγχειρήματος, τόνισε: «Ξεκινάει σήμερα μια σημαντική προσπάθεια από τους πέντε φορείς, όπου ο καθένας μπορεί να συμβάλει από τον δικό του τομέα, έτσι ώστε να καταλήξουμε σε μια κοινή δράση, η οποία θα αναβαθμίσει ουσιαστικά  την περιοχή στον τομέα της προβολής της Μεσογειακής Διατροφής, υποστηρίζοντας έτσι την ανάπτυξη σε όλη τη Μεσσηνία.

Τέλος, ο κ. Βελισσαρίου είπε: «Ως Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου, είμαστε ευτυχείς, που συμβάλλουμε σε αυτή τη σημαντική δράση, που έχει σχέση με τη Μεσογειακή Διατροφή και πιστεύουμε ότι το ίδρυμά μας έχει τις γνώσεις και τα γνωστικά αντικείμενα που χρειάζονται, για να βοηθήσει και να στηρίξει αυτή την προσπάθεια, όσο πιο καλά μπορεί τόσο σε επιστημονικό όσο και σε επικοινωνιακό επίπεδο».

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print