ΥΠOΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΑΓΩΓΟΥ ΑΠΟΡΡΟΗΣ ΟΜΒΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟΥ ΣΤΗΝ Ε.Ο. ΓΙΑΛΟΒΑΣ

Τη σύμβαση εκτέλεσης του έργου «Επένδυση τμήματος αγωγού ομβρίων και διαμόρφωση παρειών Εθν. Οδού εντός του οικισμού Γιάλοβας» υπέγραψαν, σήμερα το πρωί, ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Α’ Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ, κ. Δημήτρης Καφαντάρης, ως εκπρόσωπος του Δήμου Πύλου-Νέστορος και ο κ. Παναγιώτης Σκριβάνος, ως εκπρόσωπος της τεχνικής εταιρείας «Π. Σκριβάνος – Π. Γρουσουζάκος Ο.Ε. ».

Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού μελέτης 50.000,00 €, με εγκεκριμένη πίστωση προερχόμενη από χρηματοδότηση ΣΑΤΑ 2013 και υπολογίζεται να ολοκληρωθεί εντός 6 μηνών.

Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση, αρχικά πρόκειται να πραγματοποιηθεί διάνοιξη, καθαρισμός και διαπλάτυνση της τάφρου κατά μήκος της οδού.  Απώτερος στόχος είναι να κατασκευαστεί πεζοδρόμιο για τους κατοίκους της περιοχής, το οποίο θα αγγίζει τα 1,20 μέτρα, ενώ κατά μήκος θα τοποθετηθεί ειδική κατασκευή για την απορροή των ομβρίων.

Η έναρξη επισκευής και αποκατάστασης του συγκεκριμένου τμήματος παράλληλα του οδικού δικτύου,  είναι σπουδαίας σημασίας, καθώς ο συγκεκριμένος δρόμος αποτελεί τμήμα της Εθνικής Οδού Πύργου-Μεθώνης, ενώ ενισχύει την ασφαλή διέλευση των πεζών, βάζοντας τέλος στην ταλαιπωρία των μονίμων κατοίκων αλλά και των επισκεπτών. Επιπλέον, συμβάλει στην ανάδειξη της περιοχής, η οποία αποτελεί τουριστικό προορισμό.

«Με σεβασμό στο περιβάλλον και την τήρηση των κανόνων υγιεινής συνεχίζουμε τη διεκδίκηση έργων υποδομής και αναβάθμισης του βιοτικού επιπέδου των δημοτών» σημειώνει ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος κ. Δημήτρης Καφαντάρης.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print