ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΕΡΓΟΥ «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ ΖΩΝΗΣ ΠΥΛΟΥ»

 

Τη σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Βελτίωση υφιστάμενων υποδομών και εγκαταστάσεων της παραλιακής ζώνης Πύλου» υπέγραψε σήμερα, στο Δημαρχείο Πύλου, ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, κ. Δημήτρης Καφαντάρης και ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Πύλου, Θεόδωρος Χαραμαράς, με τον νόμιμο εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας “LATERN CONSTRUCTION COMPANY”, Ιωάννη Γεωργούλη.

Το ύψιστης σημασίας έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό μελέτης 906.000,00€ και η πίστωση προέρχεται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτικής Ελλάδας-Πελοποννήσου-Ιονίων Νήσων 2007-2013».

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η διαμόρφωση μιας συνεχούς ζώνης αναψυχής και περιπάτου, κατά μήκος του λιμανιού, πλάτους περίπου 5 μέτρων, που θα καταλήγει σε υπαίθριο στεγασμένο χώρο ξεκούρασης.

Οι αρχές του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού διαμορφώθηκαν βάσει λειτουργικών, οικονομικών και αισθητικών παραγόντων, αποσκοπώντας στην αναβάθμιση της παραλιακής ζώνης με επιστημονικά κριτήρια και υψηλά ευρωπαϊκά πρότυπα σχεδιασμού κατασκευής.

Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, αναφερόμενος στην σημασία της ανάπτυξης της περιοχής, δήλωσε εξαιρετικά ικανοποιημένος από την εξέλιξη του έργου, καθώς επρόκειτο για προσωπικό του στοίχημα. «Είμαστε σήμερα στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την υπογραφή σύμβασης ενός έργου πνοής και μείζονος σημασίας για την καθημερινότητα των κατοίκων και την οικονομία της περιοχής, το οποίο ξεκινά άμεσα να κατασκευάζεται. Η ανάπλαση της παραλιακής ζώνης της Πύλου, θα ομορφύνει τον τόπο μας και θα δώσει ζωή στη περιοχή, αποτελώντας λόγο επίσκεψης και ενισχύοντας έτσι την οικονομία.»

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print