ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ Η ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ Α’ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Υπογράφτηκε η προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου Πύλου- Νέστορος και της «Βιώσιμης Πόλης» για την υλοποίηση της πρώτης φάσης του πολεοδομικού σχεδιασμού του Δήμου.

Η πρώτη φάση περιλαμβάνει τροποποίηση του σχεδίου πόλης της Πύλου και οριοθέτηση οικισμών του Δήμου. Το έργο προϋποθέτει μία σειρά από αναλυτικές μελέτες μέχρι και τις τελικές δημοσιεύσεις στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης αφού εξέφρασε την ικανοποίηση του για την έναρξη του έργου, σημείωσε:

«Πρόκειται για ένα φιλόδοξο εγχείρημα που βασίζεται σε μικτή τεχνική ομάδα και συνεργασία. Στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου με τον συντονισμό της Βιώσιμης Πόλης, για πρώτη φορά υλοποιούν μια τέτοια δομή και σε τέτοια έκταση.

Η συγκεκριμένη αυτή προσπάθεια, είναι η αρχή και θέτει τις βάσεις για την επίλυση προβλημάτων που κληροδοτήθηκαν από το παρελθόν, προκειμένου να παραδοθεί στους πολίτες ένα οριστικό και σύγχρονο πλαίσιο ανάπτυξης με σαφείς πολεοδομικούς κανόνες. Το έργο θα έχει και συνέχεια , ώστε σε συνδυασμό με τις ήδη υπάρχουσες δράσεις του Δήμου, να καλύψει τελικά το σύνολο της επικράτειάς του.»

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print