ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΠΕΤΡΟΧΩΡΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕΘΩΝΗΣ  

Η σύμβαση για την αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης του οικισμού Πετροχωρίου και της Κοινότητας Μεθώνης του Δήμου Πύλου-Νέστορος, προϋπολογισμού μελέτης 541.118,23€ προ Φ.Π.Α., υπογράφηκε μεταξύ του Δημάρχου Πύλου-Νέστορος Παναγιώτη Καρβέλα, του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑ Πύλου-Νέστορος Θεόδωρου Χαραμαρά και του αναδόχου του έργου Ιωάννη Αργυράκη. Η πίστωση προέρχεται από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» και ιδίους πόρους της ΔΕΥΑΠ-Ν.

Αντικείμενο του έργου είναι η αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του οικισμού Πετροχωρίου από σωλήνες αμιάντου, σε σωλήνες πολυαιθυλενίου, διαμέτρου ικανής να καλύψει τις ανάγκες του οικισμού για περισσότερα από 30 έτη, ενώ προτείνεται και η επέκταση του δικτύου σε σημεία όπου εμφανίζεται αυξημένη τουριστική δραστηριότητα, όπως η παραλιακή ζώνη. Εκτενέστερα, τόσο οι υφιστάμενες οικιακές παροχές, οι οποίες επίσης θα αντικατασταθούν, όσο και οι νέες που θα κατασκευαστούν στις επεκτάσεις του δικτύου, θα συνδεθούν με το νέο δίκτυο ύδρευσης. Το έργο παράλληλα αφορά στην αντικατάσταση παλαιών τμημάτων του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της Κοινότητας Μεθώνης και στη σύνδεση ενός τμήματος του δικτύου με την υφιστάμενη δεξαμενή στη θέση Αγ. Παρασκευή.

Απώτερος σκοπός είναι η βελτίωση της αξιοπιστίας και της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών ύδρευσης. Με την ολοκλήρωσή του εν λόγω έργου, διασφαλίζεται η ποιότητα του νερού, ελαχιστοποιούνται οι βλάβες, λόγω παλαιότητας υλικού, μειώνονται οι απώλειες νερού από τις βλάβες και καθίστανται ευχερείς και ασφαλείς για το προσωπικό οι εργασίες σύνδεσης και αποκατάστασης βλαβών στο δίκτυο.

Ο κ. Καρβέλας σημείωσε ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια από τη Δημοτική Αρχή, η οποία καλείται να υλοποιεί έργα, σε δύσκολες οικονομικά συνθήκες, που στόχο έχουν την αναβάθμιση των υποδομών ύδρευσης.  Όπως ο ίδιος τόνισε: «Αυτά που μετράνε στο τέλος είναι το αποτέλεσμα μιας ολοκληρωμένης προσπάθειας και η πορεία μιας υγιούς συνεργασίας μεταξύ των εργαζομένων. Ανάπτυξη σε έναν τόπο δε νοείται αν δεν υπάρχει αγαστή συνεργασία. Πιστεύω στους συνεργάτες μου και συγχαίρω την Τεχνική Υπηρεσία που δούλεψε και συνεχίζει να δουλεύει υπεύθυνα, για να καταφέρουμε να έχουμε σε κάθε γωνιά του Δήμου μας καθαρό νερό και δίκτυα χωρίς συνεχείς βλάβες».

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print